Kredieten

Uw dromen simpel en voordelig financieren!

Lening

Wensen werkelijkheid laten worden met een voordelig krediet of persoonlijke lening

Wilt u uw huis verbouwen, een andere auto kopen of heeft u andere wensen die u werkelijkheid wilt laten worden, dan biedt De Vries Makelaardij u de mogelijkheid om dit op een simpele en voordelige manier te financieren.

U kunt kiezen tussen twee leenvormen namelijk het doorlopend krediet (DK) of een persoonlijke lening (PL).

De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dat het een flexibele leenvorm betreft waarbij u ten allen tijde geld op kunt nemen tot uw kredietlimiet maar u kunt ook op elk gewenst moment inlossen.

Ten aanzien van de hoogte van de maandlast kan gekozen worden tussen 1%, 1,5% of 2% per maand van de kredietlimiet. Bij 2% bent u sneller van de lening af dan bij 1%, echter de maandlast is hoger. Ons inziens heeft het DK ook enkele nadelen, de rente is variabel waardoor de looptijd ook variabel is. Indien de rente stijgt komt de einddatum op een later tijdstip te liggen en indien de rente daalt komt de einddatum eerder in zicht.

De kenmerken van een persoonlijke lening zijn gelijk aan de kenmerken van een annuïteiten hypotheek, echter is de looptijd van een PL maximaal 15 jaar ten opzichte van 30 jaar bij een annuiteiten hypotheek. De maandlast staat vast, de rente kunt u vastzetten en de einddatum staat vast. Op dit moment zijn er ook mogelijkheden om boetevrij extra in te lossen op uw PL waardoor u sneller van de lening af bent.

De voordelen

Waarom kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening in plaats van voor een tweede hypotheek?

Het is sneller geregeld, u hoeft geen taxatiekosten, afsluitkosten of notariskosten te betalen waar u bij het sluiten van een (tweede) hypotheek niet omheen kunt. Ook krijgt u het geld rechtstreeks op uw rekening gestort in plaats van in een bouwdepot waardoor u flexibeler bent in uw keuzes. Er is dan ook een steeds groter wordende groep mensen die kiest voor een persoonlijke lening in plaats van voor een tweede hypotheek.

Indien u wilt weten wat een lening in uw geval zou kosten of indien u vragen heeft, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De koffie staat klaar.